19 Aralık 2009 Cumartesi

Hangi ZAMAN?

Zaman sorgulanmalı zaman zaman. "Kurtuluş"un içgüdüsel farkındalıkları sorgulatmalı üstelik! Kısır bir döngüden oluşmadığını anlatmalı birileri. Ocak, şubat, mart,, p.tesi, salı, çarşamba'dan ibaret olmadığı bilinmeli. İsimlendirmiş, numaralandırmış insanoğlu, kolaya kaçan. Bilinmeli ki; bilincinde yaşanabilsin "an". Bilsin ki; tutunabilsin ertelemeden, ötekine devretmeden!! Bir çırpıda söyleyebilsin, tek hamlede başlatsın yada bitirsin.

Yok bir sonraki cumartesi çünkü herhangi bir cumartesi yok, hiç olmadı da!! Fakat hep erteledik sonralara. Kaç arzu, istek, his heba oldu yarınlarda. Dünler için ağıt yakmadıkmı sonra? Debelenmedik mi keşkelerde?


Nasıl ki bir elma ağacı her dönem aynı miktar, ebat ve özelliklere sahip mahsûl veremez ise bu insanoğlundan da beklenmemeli,, Her yılın aynı ayı aynı haftası aynı günü ve aynı saatinde aynı duygulara sahip olmak. (Hiç ordan okuyupta -e heralde deme. Sorarlar sonra -madem böyle olduğunu biliyosunda neden defalarca bi sonrakilere erteledin? hislerin devri mümkünmü? diyelim devrettin bu sayısal loto mu devrettikçe katlansın?! diye..)

Kafana eseni yap sonuçlarını düşünmeden, saldım çayıra mevlam kayıra!! değil anlatmaya uğraştığım,, Yanlış anlaşılmasın.. İsimlerden arındırmaya çalışıyorum yalnızca. Benzerliklerin, birileri tarafından uydurulmuş zamansal metodların etkisi altında telafisiz gecikmelerden kurtarıyorum "sıradanlaşmışlar"ı,, Yazarak, bildiklerimi pekiştiriyorum belki de yada "kulak misafiri soyut"lardan arınıp, belgeleştiriyorum..

Algıda yanılgı kurbanı insanoğlu. Sonraki salı, çarşambalara bağlamış umudunu, anlasa keşke bugünün, haftaya bugünle tek bağlantısının yalnızca isim benzerliği olduğunu!! Bir daha asla ne şu andaki gibi tadabilecek ne de şu anda ki gibi koklayabileceksin. Canın çektiği anda kocaman bir ısırık almayı bilemezsen hayattan, olmayacak ısırmayı denemek için bir sonraki haftan!!

0 olağanüstü yorum!: