27 Kasım 2009 Cuma

NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR!!

  "Nerede o eski bayramlar" denir ya hep "ununu elemiş, eleğini asmışlar" tarfından. Bilenler anlatsada dinlesek. Bu kadar özlem duydukları o "eski bayramlar"da ne yaparlardı acep? Nedir eski bayramları bu kadar çekici yapan onlar için. Aile kavramının, bağlarının, insanlık ilişkilerinin daha kuvvetli olduğu günlerin özlemiylemi kavruluyor yürekleri,, Yoksa günümüzün yapmacıklığına, aldatıcılığına, değersizliğine mi isyan ediyorlar düşük frekanslı çığlıklarla. Akan zamanla birlikte derinleşiyor yalnızlıklarda. Geliştikçe teknoloji saf dışı bırakıyor eskileri. Daha da belirginleşiyor tendeki kırışıklıklar, her kırışıklık ve uzun uzun hatıralar.
  Haksızlarmı peki? Kesinlikle hayır. Farkında olmadan yalnızlaşıyoruz. Evrimi tersine yaşıyoruz artık. Susuyoruz, konuşmuyoruz pek fazla, daha çok yazışıyoruz!! Basit bir otobüs biletini  bile kıçımızı* koltuktan kaldırmadan almaya çalışıyoruz. Eksik diyaloglar, yoğun iş temposu içinde sevdiklerimize, sevenlerimize ayırmadığımız, ayıramadığımız vakit. Hayal meyal hatırlıyorum aslında çocukluğumdaki bayramları. Bi kalabalık olurduk, farklı bi hava olurdu her yerde. Herkes neşeli, en güzel elbiselerini seçmiş, öpüşüp dururdu. Şekerler, çikolatalar en ilgimi çeken tarafıydı bu ritüelin elbette, yaşımın gerektirdiği üzere. Tabi o zamanlar pek bi anlam veremezdim bu olaya. Eee noluyo yani böyle olunca durumlarındaydım. İşte o "bayram"mış meğer! Hani şu eskilerin bahsettiği var ya, ondan!!
  Şimdiki bayramlar da güzel ama!!. Evinde yada bi eğlence yerinde. Açıyosun televizyonu yada canlı canlı karşında; bir sanatçı!! erkekten dönme :S,, Ooooh, sefam olsun, vur patlasın çal oynasın, espriler bel altı,,
  Dejenereliğin limitinde bir bayram, bu sensin Türk halkı,,
  **O eski bayramlar nerede? bilmiyorum ama HERKESE İYİ BAYRAMLAR,,

0 olağanüstü yorum!: