23 Kasım 2009 Pazartesi

GİRİŞ GELİŞME SONUÇ

Ayırsam hayatı parçalara, hangi bölümü uyardı. Girişten çok uzağım artık, geriye kalan 2 seçenek içinse kesin bir yargı mümkün değil. Yaşamsal evreler darmadağın günümüzde. Anlamıyoruz ve birşeyler sürekli değişiyor, içinden çıkılmaz bir hal alıyor zaman.
Ruhum bedene sığmıyor. Siyanürle altın aranmasına karşı çıkasım geliyor birden, kutuplardaki buzulların erimesiyle savaşsammı diyorum. Bırak kendi sorunlarını baksana koskoca gezegenin bile ne sorunları varken senin yaptığında işmi diyecek gibi oluyorum bazen. Artık insan gibi grip bile olunamayan bir çağda yaşıyoruz. belkide bir güç ti ye alıyor insanlığından varzgeçmişleri, unutmuşları. Al sana diyor; al sana domuz gribi, al sana kuş gribi. Madem unuttun insanlığını, vasıflarını sana bu müstahaktır diyor. İrkiliyorum!!
Görünmeyen bir savaşın içinde buluyorum kendimi. Madde, Duygu ile muharebe etmekte. Tüm dünya izliyor adeta. kimileri safını dünden belirlemiş. Birde kararsızlar var, iki arada bir derede. Onların yanına gidiyorum. Hayır hayır yanlış anladınız. Kararsız olduğum için değil. Onları kendi safıma çekmek amacıyla gidiyorum. Görüyorum ki bu hiç kolay değil. Toplum dinamiklerini belirlemiş. Ya maddesin ya maddeci. Çevreden onlarca akıl karıştıran çatlak ses. Ahlaki kurallara aykırı yapım ve yaptırımlar ama hey ahlak kimin umrundaki artık.
Bir başlangıç yaptık ve bu bizim girişimizdi, yeteri kadar geliştik sanırım sonuca yaklaşıyoruz. Bir gezegen ve üzerinde yaşayan milyarlarca insanın hazin sonu. Duygularından arın, insanlığını, kişiliğini yitir, aşkını sevgini yitir, sevgilini yitir ama paranı asla.

0 olağanüstü yorum!: